miercuri, 21 decembrie 2016

Aplicatie cu Fazele Lunii - NOU pe Blog-ul Forta Vietii


Incepand cu 21 decembrie, Blog-ul "Forta Vietii" gazduieste o aplicatie deosebit de utila ce permite afisarea in timp real a Fazelor Lunii.

Aplicatia indica faza de crestere ori descresetere in care se afla Luna, data si ora exacta pentru urmatorul moment de Luna Noua sau Luna Plina precum si faza la care se va afla sau s-a aflat Luna la o data anume.

Despre importanta ritmurilor Lunii s-au scris o multime de studii, toate confirmand influenta pe care ciclurile lunare o au in viata oamenilor.

Astfel, in agricultura, exista inca din vechi timpuri calendare care coreleaza momentul insamantarii cu faza in care se afla Luna. De asemenea, culesul plantelor de leac, dar si prepararea lor, era strans legat de ciclul lunar, pentru a spori astfel efectele benefice ale acestor plante.

Organismul uman nu ramane nici el neinfluentat de aceste ritmuri. In faza de scadere a Lunii, organismul asimileaza mai putin, aceasta fiind perioada recomandata pentru curele de detoxifiere sau de slabire, precum si pentru efectuarea interventiilor chirurgicale. In faza de crestere a Lunii, organismul asimileaza mai usor, are o vitalitate si o forta mai crescuta, aceasta fiind perioada in care sunt recomandate activitatile fizice mai intense, precum si refacerea dupa o boala ori o suferinta.

Efectul de Luna Plina este resimtit cu 18 ore inainte si 18 ore dupa momenul exact de maxima influenta lunara. In acest interval, tensiunea arteriala este marita, unele persoane acuzand dureri de cap si insomnii. Statistici au aratat ca in zilele cu Luna Plina accidentele precum si actele de violenta sunt mult mai frecvente.

Foto: 9gag.com
Colaj foto: Rafil House

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu