marți, 6 septembrie 2016

Atelier de Pictura pe sticla - Icoane si Mandale


Incepand cu data de 1 octombrie 2016, organizam saptamanal un Atelier de pictura pe sticla - Icoane si Mandale, pentru vindecarea mintii, inimii, sufletului, trupului si intregii vieti, a tuturor celor ce le picteaza sau le folosesc.

În această zi din viața ta, cred că Dumnezeu vrea ca tu să știi că cea mai rapidă cale de a învăța ceva este de a-l preda. Nu aștepta, așadar, până când știi totul despre ceva sau până stăpânești la perfecție ceea ce dorești să împărtășești pentru a-l împărtăși efectiv.

Lumea are mai multă nevoie de ceea ce tu dorești să aprofundezi. Așa că predă, împărtășește. Ajută-i pe alții. Nu te gândi prea mult la ceea ce nu știi. Fă-ți griji pentru ceea ce NU FACI. Pentru că ne privezi pe noi de acel lucru, cât timp tu aștepți să devii „expert”.



Atelierul de pictura pe sticla, este o terapie si a fost creat pentru a-ti aduce profunzime, intelegere de sine si o mai buna relationare cu tine insati si cu lumea exterioara. Pictura de Icoane si Mandale, te ajuta sa te dezvolti si sa iti vindeci emotiile, prin metode ce tin de psihologie si de arta. Cum? Accesand spatiul sacru al inimii tale, imaginatia, relaxarea si detasarea.

Pictura este o oportunitate pentru fiecare de a se exprima spontan si autentic, o experienta care in timp duce la implinire personala, vindecare emotionala si profunda transformare.  Actul de a crea ceva este fundamental şi ţine de supravieţuire şi cred că e foarte pretioasa BUCURIA de a crea ceva, măcar o dată pe săptămînă. A fi creativ, a realiza ceva cu propriile mîini, poate fi un act eliberator şi plin de satisfacţie. Şi, din punct de vedere psihologic, ne ţine sănătoşi.

Pictura ne ajuta sa exprimam, sa dam frau liber creativitatii. Sa devenim mai  increzatori in fortele proprii, sa comunicam si sa relationam, intr-un cuvant, sa fim sau sa ne redescoperim intr-un copil fericit. Pictura  inseamna comunicare adevarata, exprimarea gandurilor si trairilor personale, alungarea tristetii, implinirea unui vis, posibilitatea de a-ti descoperi un talent. Pictura este o declaratie de dragoste.

Cuvantul “icoana” vine din grecescul "eikon" care semnifica un portret, dar nu un portret al laturii fizice, ci al celei trancedentale, destinat sa comunice spiritului, intr-o redare nu a materiei, ci a continutului care se gaseste dincolo de faptura fizica.

Mandala – o forma de arta cu implicari religioase care a fost mai tarziu preluata de psihologul Carl Gustav Jung si folosita in terapie, in meditatie, pentru a aduce un echilibru mental, pace, liniste si pentru a stimula creativitatea. Cuvantul vine din sanscrita iar semnificatia: “manda” inseamna “cerc” dar si “sfera” iar “la” inseamna “continator”. Mandala este un desen compus din forme geometrice si culori diferite, fiecarui element fiindu-i atribuita o valoare simbolica. Totalitatea acestor elemente spune o poveste, vibreaza la o anumita frecventa, iar  construirea unui desen mandalic reprezinta transpunerea grafico-simbolica a realitatii, a mintii subconstiente sau a personalitatii.

„Arta înseamnă exprimare, nu terapie, dar procesul de expresie în sine este terapeutic.“ - Ingrid Christie
●       ●       ●

Ce se va intampla la atelier:
- prezentarea mandalei si a semnificatiei ei;
- invatarea unor tehnici de relaxare pentru echilibrarea emotionala;
- prezentare tehnica de lucru si punerea in practica.

O ședință costă 50 de lei, cu materialele incluse, și dureaza 1,5 ore.
Intalnirile se vor desfasura saptamanal, bilunar, sau cum doreste fiecare participant.
Locurile sunt limitate.

Pentru inscrieri va rugam sa ne contactati la tel.: 0740.030.052 / 0774.640.574

Vă așteptăm cu drag alături de noi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu