joi, 18 august 2016

Detoxifierea si acupunctura lichida


Avem placerea sa stam de vorba cu doamna Marlena Scarlat, psiholog, specialista în mai multe terapii complementare (reflexoterapie, cristaloterapie, su jok, terapia cranio-sacrala) care pune un mare accent pe detoxifierea organismului folosind diferite metode:

1. Cât de importanta este detoxifierea organismului?
Datorita faptului ca stilul de viata pune la încercare corpul, detoxifierea trebuie sa ne preocupe foarte mult. O toxina poate fi orice substanta care poate avea efect negativ asupra organismului. Multe provin din alimentatie, atmosfera, medicamentatie. Activitatea deficitara a ficatului, digestia dificila, problemele de eliminare la nivelul colonului si ale rinichilor, cât si respiratia superficiala, duc la o acumulare de toxine. Fiind vorba de detoxifiere pe plan mental, emotional si fizic, încercam sa gasim formula cea mai potrivita pentru fiecare persoana în parte. În cele mai multe cazuri, detoxifierea se produce pe tot parcursul tratamentului.



2. Ce metode utilizati în scopul detoxifierii? Cum le combinati?
Utilizez metode diverse, una dintre ele este masajul în diverse forme cum ar fi: drenajul limfatic, reflexoterapia, masajul cu miere. Prin drenaj limfatic se elimina deseurile care provin din metabolismul celular si se mentine echilibrul apei si al electrolitilor din spatiile interstitiale. Se face cu succes detoxifierea folosind aparatul detox care functioneaza pe principiul electrolizei, persoana sta cu picioarele într-un vas cu apa în care se pune sare, se fac 1-2 sedinte pe saptamâna stimulând eliminarea toxinelor prin limfa si rinichi. Sunt multe metode care ajuta la eliminarea toxinelor din organism deblocând meridianele energetice. Pot aminti aici o metoda noua – acupunctura lichida.

3.  În ce consta acupunctura lichida, cum functioneaza ea?
Exista mai multe compozitii ce se bazeaza pe o combinatie precisa de substante vegetale si componente informationale, ce influenteaza simultan organismul uman pe mai multe nivele energetice. Ele au fost elaborate pe baza principiilor integrative ale filosofiei chineze bazate pe teoria celor 5 elemente (pamânt, metal, apa, lemn si foc). Astfel, aceasta acupunctura lichida permite reechilibrarea energetica îndepartând cauzele bolii din câmpul informational. Si pentru a se putea întelege mai bine acest efect complex voi da un exemplu: Când o persoana are dereglari la nivelul energetic al meridianului plamân, prezinta simptome psihice: depresie, melancolie, complex de inferioritate, lipsa de reactie emotionala, dar si la nivel fizic: astm, bronsita, dureri de gât, infectii, aritmie etc. Conform acupuncturii lichide, în acest caz se foloseste un complex destinat acestui meridian, format din vegetale: sângele voinicului, flori de tei, cimbrisor, lemn dulce, hrean, plus multe alte plante. Complexul este sub forma lichida, se administreaza sub forma de picaturi, cu doze personalizate, timp de 21 de zile. Aceste picaturi dizloca toxinele si stimuleaza eliminarea lor prin colon si prin transpiratie. Compozitiile de substante vegetale de care vorbeam, corect administrate, armonizeaza din punct de vedere energetic meridianele organelor respective.

4. Ce terapii aplicati pentru echilibrarea energetica a organismului?
Cea mai draga mie este Terapia Polaritatii prin care se realizeaza echilibrul energetic. Toate ameliorarile fizice, mentale si emotionale cât si mentinerea unei stari de sanatate depind de acest echilibru. Se folosesc diverse tipuri de presiune cu ajutorul mâinilor pentru a lucra cu câmpurile energetice. Aceste tipuri de atingeri pot produce o serie larga de reactii în corpul pacientului, de la lacrimi sau hohote de râs, pâna la cea mai profunda relaxare, o metoda cu ajutorul careia corpul este stimulat sa gaseasca propriile cai de vindecare. 

Autor: Marilena Moldovan
Foto: PixBay

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu