joi, 18 august 2016

Polaritatea - echilibru intre energie, inteligenta si putere


Viata este un cantec. Ea are propriul ritm si propria armonie. Este o simfonie a tuturor lucrurilor care exista in cheile majore si minore de polaritate. Aceasta imbina disonante si contrarii, intr-o armonie care le uneste si formeaza o mare simfonie a vietii. Dr. Stone, fondatorul Terapiei Polaritatii, experimentand si  acceptand lectiile din aceasta viata, a ajuns sa aprecieze aceasta MARE SIMFONIE A VIETII.

Studiind cele mai importante metode de vindecare atat din Vest cat si din Est, el a ajuns la concluzia ca starea de sanatate este dependenta, in special, de continuitatea curgerii energiei prin corp. Este similara energiei care curge intre cimpurile electromagnetice. Iar curgerea ei se datoreaza tensiunii magnetice intre diferite cimpuri sau poli. Aceasta este ideea de baza a terapiei polaritatii.

Vasta, asemenea unui continent neexplorat sau a unei ramuri stiintifice recente, ea reprezinta o abordare holistica a sanatatii si a vindecarii. Ceea ce inseamna ca se ocupa de persoana in mod integral: ganduri si atitudini, nevoi alimentare, exercitii fizice  si evident, sedinta de polaritate care ajuta trupul sa se vindece singur. Echilibrarea energiei aduce si echilibrarea tuturor functiilor unei persoane. Deci, intr-un cuvant, aduce sanatate.



Practicienii terapiei polaritatii afirma ca trupul nostru este un cimp magnetic singular. Ei impart corpul in doi poli opusi. Unul dintre acesti poli este capul si partea dreapta a corpului, iar celalalt pol este compus din picioare si partea stinga a corpului. Partea de mijloc, a coloanei vertebrale, este o zona neutra care contine marea parte a energiei corpului. Conform acestui punct de vedere intregul corp este un electromagnet si energia curge prin el de la un pol la altul.

Este vorba despre energia pe care Christos a numit-o Lumina, rusii energie bioplasmatica, indieni prana, vracii din Hawai au numit-o mana, Paracelsus munia, chinezii chi. In manuscrisele alchimistilor este fluidul vital, Hipocrat o numeste forta vitala a naturii. Sant mai multe feluri de a numi-o si pentru, simplificare, ne vom gandi ca de fapt este energia ce curge prin organismul nostru si hraneste fiecare celula.

Acest curent de energie de multe ori slabeste sau are blocaje care duc la imbolnaviri. Energia nu este rea sau buna ci, poate fi doar directionata gresit. 

Polaritatea directioneaza forta vietii pe caile naturale, pentru a desface nodurile energetice cauzate de stres fizic si emotional. Echilibrarea energiei prin polaritate este o metoda simpla si eficienta pentru a determina relaxarea profunda necesara vindecarii. Este o metoda usor de invatat, subtila, puternica, nepericuloasa si amuzanta. Folosind curentii  fortei vietii care curg in mod natural prin mainile fiecaruia, putem elibera si echilibra energia altei persoane.

Atata timp cat aceasta energie curge liber, avem o senzatie de pace, bucurie, iubire si sanatate. Forta vietii curge prin trup, ca si cum ar forma un sistem circulator invizibil, incarcand fiecare celula din calea sa. Acest curent de energie poate slabi sau se poate bloca partial din cauza stresului. Stiinta acupuncturii presupune localizarea exacta a punctelor unde apar aceste blocaje si stimularea acestora cu ajutorul acelor, pentru a reface fluxul.

In cazul echilibrarii energiei prin polaritate, pentru a trimite energie in intreg organismul si a inlatura blocajele din anumite puncte, se folosesc tehnici de atingere fizica si nonfizica. Un practician al terapiei polaritatii se va informa detailat asupra tuturor problemelor pacientului, stabilind profilul psihologic al acestuia si starea lui de stres. In linii mari terapia consta intr-o presiune bipolara exercitata de degetele mainii asupra corpului pacientului. Se vor folosi  diverse tipuri de presiune cu ajutorul miinilor pentru a lucra asupra campurilor energetice.

Se foloseste o usoara atingere pentru a restabili echilibrul energetic in cimpurile neutre. O presiune medie va fi utilizata pentru a corecta curgerea energiei in cimpurile positive. O presiune intensa se va folosi pentru a indeparta blocajele in cimpurile negative. Aceste atingeri pot produce o serie larga de raspunsuri in corpul pacientului; de la lacrimi sau hohote de ras pana la profunda relaxare.

 Echilibrarea energiei prin polaritate reincarca forta vietii unei persoane, echilibrand campurile electromagnetice subtile ale aurei din jurul corpului. Cand aura este echilibrata, nervii sunt relaxati. Nervii controleaza muschii, iar muschii sustin oasele. Nu este nici o surpriza deci, sa vedeti cum oasele se aseaza la locul lor in urma unei polaritati.

Deoarece polaritatea actioneaza la niveluri atat de profunde, veti constata schimbari foarte importante la persoanele cu care lucrati. Oamenii cu tulburari emotionale pot incepe sa se elibereze, sa ierte si sa se relaxeze. Forta vietii nu face distinctie intre durerea fizica si cea emotionala. Ambele nu sunt altceva decat manifestari ale blocarii fortei vietii. De-a lungul timpului, s-a vazut cum polaritatea ajuta atat tinerii cat si batranii care sufera de diferite afectiuni. In multe cazuri, polaritatea determina o alinare eficienta a durerii, fara medicamente. Terapeutul va invata pacientii diverse exercitii fizice pe care le pot folosi pentru reducerea blocajelor energetice. Dieta poate, de asemenea, functiona ca o parte importanta a terapiei. Cu alte cuvinte, este in esenta, o metoda de autovindecare cu ajutorul careia corpul este stimulat sa creeze propriile lui cai de vindecare.

Foarte importanta este compatibilitatea pacient – terapeut. Cei care acorda sedinte de polaritate fac sa circule forta vietii, deci si ei pot beneficia de aceasta. Cand se creeaza un circuit al iubirii, toti cei implicati in el dobandesc o stare mai buna. De-a lungul secolelor, multi oameni au afirmat ca dragostea este cel mai bun vindecator. Forta vietii devine puternica prin dragoste. Daca DRAGOSTEA  cunoaste blocaje, nici forta vietii nu mai circula, iar trupul va reflecta acest lucru. Nu este nevoie sa incercam sa creem dragoste, pentru ca ea reprezinta adevarata noastra natura si ESENTA.

Tratamentul prin polaritate, se poate aplica:

- in cadrul familial, ca metoda profilactica sau inaintea acordarii unor ingrijiri medicale, in cazul crizelor sau situatiilor de urgenta;
-in cabinetele medicilor, inainte si dupa tratamentul medical;
-in spitale, pentru alinarea suferintelor sau pentru inlaturarea incordarii;
-in inchisori si ospicii, unde cei incarcerati sau internati ar putea practica unii pe altii, pentru a-si reface si mentine o stare mai buna;
-in scoli, in cadrul instruirii de baza, impreuna cu metodele de acordare a primului ajutor. Mai mult decat atat, atunci cand un copil este neascultator, profesorul ar putea recomada o polaritate in locul pedepsei si astfel copilul ar putea primi dragostea colegilor sai, in loc de pedeapsa.

Terapia polaritatii poate fi imbinata in mod fericit cu orice alta terapie si reprezinta o noua cale catre relatia cu sufletul tau - drumul atat rational cat si intuitiv in egala masura catre implinire. Polaritatea este o stare de echilibru dinamic intrinsec în toate lucrurile vii si este, prin urmare, o conditie necesara pentru ca viata sa existe. Terapia polaritatii este o explorare a misterului creat de  relatia cu Sinele.

Este o cheie pentru a experimenta utilizarea creativa a inteligentei tale . Este o cheie pentru a creste constiinta de sine, a se maturiza sufletul si de a transcende dualitatea . Este o cheie pentru a experimenta direct adevarata noastra natura si a încheiea suferinta.

Procesul permite o revenire constienta la armonie, un angajament responsabil cu infinitul si, în cele din urma, posibilitatea de a co-crea cu universul.

Adresându-ne polaritatii la orice nivel de existenta, ne refamiliarizam cu nucleul de existenta, cu sursa, cu natura noastra divina. Restabilim o minunata relatie intre corp, minte si spirit .

Terapia polaritatii este un ”gigant adormit ” în lumea terapeutica . Aceasta este unica in modul de aplicare iar aplicarea ei  a fost practicata în mod eficient pâna acum ca o forma de vindecare ezoterica, de arta, dupa cum a declarat fondatorul ei, Dr. Stone.

Cu o baza mica, dar stabila de practicieni de înalta calificare, terapia polaritatii este modul de explorare al conditiei umane. Aceasta este în curs de dezvoltare si isi cauta un  loc natural în constiinta colectiva si mai cu seama in medicina complementara .

Polaritatea este o oportunitate de aur pentru a deschide poarta de acces catre un nou drum, o noua paradigma.

Foto: PixBay

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu