miercuri, 17 august 2016

Meditatie, respiratie si autorelaxare


Meditatia este o forma de constientizare a corpului fizic, psihic si spiritual cu ajutorul careia poti intra intr-o noua stare de constiinta, unde totul este lipsit de spatiu si timp, fiind in contact atunci cu esenta pura a Sinelui tau.

Prin meditatie te poti relaxa si iti poti constientiza senzatiile din corp alaturi de observarea gandurilor fulgeratoare care uneori nu iti dau pace. Impreuna cu ajutorul unei respiratii corecte, gandurile tale devin un ocean linistit.

O respiratie corecta inseamana un corp si o minte mai sanatoasa. Respiratia regleaza nivelul de oxigen din corp. Cu cat creierul si celulele primesc mai mult oxigen, cu atat organismul este mai relaxat. Tesiunile si stresul dupa parcursul zilei sunt inlaturate cu aceste exercitii de respiratie controlata. De asemenea, atat sistemul circulator cat si imunitatea pot sa fie imbunatatite considerabil. Stresul fiind forma cu care te confrunti aproape zi de zi, iti creeaza o stare de neliniste interioara si uneori boli somatice care se pot instala asupra organelor cele mai slabite din corp. Stresul te face sa te simti slabit din punct de vedere energetic, fara chef de viata si foarte incordat.

Fie ca esti la munca sau acasa, aceste tehnici de autorelaxare si respiratie iti induc o stare de bine impreuna cu o detensionare musculara si o linistire a mintii. Realizate pe parcursul zilei timp de cateva minute iti aduc un aport de energie, o gandire mai clara si un somn profund odihnitor.

In cadrul Workshopului organizat, experimentezi meditatia ghidata impreuna cu tehnici de respiratie si autorelaxare. Aceste tehnici, practicate regulat, iti genereaza o dispozitie pentru iubire si compasiune si iti dezvolta capacitatea de focalizare si atentie.

Foto: FreeImages

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu